Arlanxeo bestuurt wereldwijd rubberbedrijf vanuit Nederland

Geplaatst op 05 juli 2016 om 13:57 uur
Arlanxeo Holding heeft zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in Maastricht. Het bedrijf voor synthetisch rubber bestuurt zijn wereldwijde activiteiten vanuit het pand De Colonel in Maastricht.

"Na de lancering van Arlanxeo  begin april is de opening van ons hoofdkantoor de volgende stap in de oprichting van Arlanxeo", zegt ceo Jan Paul de Vries. "In Maastricht hebben we de perfecte internationale locatie gevonden met in de onmiddellijke nabijheid onze belangrijkste Europese productielocaties. Het biedt uitstekende voorwaarden om de positie te versterken van Arlanxeo als belangrijke speler in de wereldwijde markt voor synthetische rubber."

Arlanxeo werd opgericht in april 2016 als een joint venture tussen Lanxess (de wereldwijd opererende onderneming voor chemische specialiteiten in Keulen) en Saudi Aramco, een belangrijke wereldwijde energieleverancier en de grootste oliemaatschappij ter wereld met de hoofdzetel in Dhahran (Saoedi-Arabië). Beide partners hebben een belang van vijftig procent in de joint venture.


De Colonel, het pand in het hart van Maastricht bij het station, zal centrale leidinggevende functionarissen en het managementteam huisvesten. Het Arlanxeo-management is gelijkwaardig verdeeld over beide partnerbedrijven. Naast Jan Paul de Vries als ceo komt bestuurslid Jorge Nogueira ook van Lanxess. Ali Ba Baidhan (cfo) en Fayez Alsharef als cpo (procurement) zijn afkomstig van Saudi Aramco.

Arlanxeo is een belangrijke partij op het gebied van synthetisch rubber met een omzet van 2,8 miljard euro (2015), ongeveer 3,8 duizend medewerkers en twintig productielocaties in negen landen. De kernactiviteit is de ontwikkeling, productie en het vermarkten van synthetische high-performance rubbers voor gebruik in de automobiel- en de bandenindustrie, de bouwsector en de olie- en gasindustrie.

 
© KunststofenRubber.nl