KunststofenRubber.nl

Nieuw Plasticity Forum in september in Londen

25 juli 2016 om 15:52 uur - HONG KONG

Het Plasticity Forum zal zijn zesde internationale conferentie houden op 21 september in Londen als onderdeel van het London Design Festival.


Het event brengt experts uit de gehele kunststofwereld bij elkaar om over innovatie, productieschaalgrootte, materialen en recycling te praten. Op het event wil men de waarde van kunststoffen voor de maatschappij benadrukken en tegelijkertijd zowel de circulaire economie als duurzaamheid omarmen. Het event heeft als ondertitel 'a big conversion on the future of plastics'  zal ook bespreken waar kansen en mogelijkheden liggen voor gerecycled materiaal, voor afvalreductie, voor terugwinnen van hulpbronnen en voor het scheppen van werkgelegenheid.

Onderwerpen die op het event aan bod komen:

  • Ontwerpen voor recycling en standaardisering van materiaal
  • Mogelijkheden voor fabricage met gerecycled materiaal
  • Innovaties die kunststofafval verminderen
  • De omgekeerde supply chain, inleverprogramma's
  • Productie voor circulaire economieën in industriële en gemeentelijke omgevingen
  • Afvalstromen veranderen in winststromen en het kantelpunt voor recycling - veranderen van publieke opinies

De organisatie denkt dat de volgende functionarissen het event zouden moeten bezoeken:  toonaangevende merken en innovators, fabrikanten en retailers, makers van biopolymeren en kunstharsen, ontwerpers, verpakkingsproducers, afvalverwerkende bedrijven, angel investors, ondernemers, ambtenaren en politici, opleiders en denktanks. De Society of Plastics Engineers, the British Plastics Federation en the Accenture en the Royal College of Art zijn allemaal betrokken bij het event.

www.plasticityforum.com

 

Plasticity Forum is een dwarsdoorsnede van denkers, van leveranciers van oplossingen, van merken, gebruikers en van hen die willen voorkomen dat kunststof een probleem wordt voor onze samenleving en het milieu. Plasticity biedt een perspectief op oplossingen, hoe men dwars door producten en industrieën heen kan standaardiseren en hoe men tot nieuwe mogelijkheden in productie en hergebruik kan komen.

 

Ocean Recovery Alliance

Ocean Recovery Alliance brengt nieuwe denkwijzen bij elkaar, technologieën, creativiteit en samenwerkingen voor innovatieve projecten  en initiatieven die het zeemilieu moet verbeteren. Er lopen twee projecten met de Clinton Global Initiative die zich richten op de verlaging van vervuiling door plastics. De Alliance werkt als een van de weinige niet-overheidsorganisaties samen met het United Nations Environment Programme (UNEP) en met de World Bank's Global Partnership for Oceans.

Ocean Recovery Alliance is de organisator van Plasticity Forum.

 

 

Via Twitter volgen wij ...