KunststofenRubber.nl

Allplast door lichtgewicht composietschild in innovatie TOP-100

22 juli 2016 om 15:33 uur - THOLEN

Allplast is door de Kamers van Koophandel geselecteerd tot de Top 100 van de meest innovatieve mkb-bedrijven in Nederland vanwege zijn ballistische composietschilden. De winnaar wordt op 29 september bekend gemaakt.


Uit vele inzendingen aan alle Kamers van Koophandel, is Allplast geselecteerd tot de laatste honderd bedrijven. Op 29 september wordt tijdens de Dag van de Innovatie de uiteindelijke ranking en winnaar bekend gemaakt. Allplast gooit hoge ogen met het lichtgewicht schild. Vanuit een niet transparante kunststofvezel worden door Allplast ballistische schilden en panelen gemaakt. De schilden zijn een kwart lichter dan vergelijkbare producten en kunnen dus veel langer en stabieler gedragen worden. De panelen worden gebruikt bij interne bekleding van politievoertuigen en zijn de helft lichter in vergelijking met wat er nu in politievoertuigen wordt gebruikt. Deze gewichtsreductie levert na inbouw een aanzienlijke besparing op het brandstofgebruik en voorkomt onnodig onderhoud.

Sinds 1999 is Allplast actief als bedrijf op het gebied van kunststofbewerking. De laatste jaren zijn hier ook kogelwering en ballistische beschermingsproducten bij gekomen. Allplast heeft in samenwerking met politie- en interventieteams een nieuw kogelwerend schild ontwikkeld, dat is getest en goedgekeurd door TNO. Het schild is uitstekend te gebruiken voor arrestatie- en interventieteams. Ondanks het lage gewicht biedt het composietmateriaal een hoge bescherming tegen kogels. Het composiet garandeert een hoge stopwaarde van kogels en fragmenten. Door de hoge stijfheid vervormt het schild nauwelijks bij een eventuele kogelinslag.
Vanwege de toegenomen terreurdreiging sinds 9/11 en daarop volgende aanslagen is er grote behoefte ontstaan aan betere kogelwerende materialen, zegt Allplast .Mensen moeten beter beschermt worden tegen deze toegenomen dreiging en tegelijkertijd moet het materiaal beter hanteerbaar, duurzamer en lichter zijn.

http://www.army-technology.com/contractors/ballistic_protection/allplast-ballistic-nonballistic-shields-visors/

 

Via Twitter volgen wij ...