KunststofenRubber.nl

Mysterieus kunstwerk zweeft boven Amsterdamse gracht

22 juli 2016 om 15:08 uur - AMSTERDAM

De internationale jury van het Amsterdam Light Festival 2016-2017 onder leiding van Rogier van der Heide presenteert de eerste tien concepten voor de lustrum-editie van het festival van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017.


De jury kreeg de ingewikkelde taak om uit vijfhonderd inzendingen uit 46 landen een selectie van dertig kunstwerken te maken. Opvallend is The Lace van de Amerikaanse design studio Choi + Shine Architects. Deze zwevende installatie van tien meter breed verwijst naar de Nederlandse klederdracht in de gedaante van de kanten kap en staat symbool voor de culturele rijkdom van Amsterdam. De uitvergroting van dit traditionele kledingstuk creëert een vervreemdend gevoel. Bezoekers varen onder het driedimensionale werk door.
Het is nog niet geheel duidelijk waar het kunstwerk van zal worden gemaakt want er zijn drie opties die nu onderzocht worden.  Het originele plan bestond uit  Fiber Optics en is meestal gemaakt van acrylaat. Een tweede optie is elektroluminescent koperdraad, gecoat in fosfor en ingepakt in pvc. De derde mogelijkheid is  fluoriserende draad die wordt belicht met een externe lichtbron en gemaakt van een soort siliconen.  

 

 

Via Twitter volgen wij ...