KunststofenRubber.nl

Injectienaalden met canule van COP bij Gerresheimer

22 juli 2016 om 14:43 uur - WACKERSDORF

Gerresheimer introduceert de Gx RTF ClearJect, een injectienaald met canule. De voorgevulde spuiten zijn gespuitgiet uit cyclo-olefine-polymeer (COP). Ze zijn bestemd voor veeleisende en gevoelige medicatie en hoog-visceuze medicijnen.


De Gx RTF ClearJect is een combinatie van twee typen injectienaalden: het glazen RTF (ready-to-fill) concept en de kunststof ClearJect producten. Het eerste type in deze nieuwe lijn is een 1 ml lange injectienaald met geïntegreerde canule.
COP is een alternatief voor glas; het is een gevolg van de hogere eisen die nieuwe medicijnen stellen aan hun primaire verpakking. Medicijnen voor kankertherapie bijvoorbeeld, kunnen zo agressief zijn dat de breukvastheid van een injectienaald een beslissend criterium is bij de materiaalkeuze. Innovatieve biotech-medicijnen aan de andere kant, zijn vaak al effectief in zeer kleine doseringen en meestal erg duur. Elke interactie met het materiaal van de injectienaald moet dan worden uitgesloten. COP voldoet aan al deze eisen, meldt Gerresheimer. Het is bestand tegen breuk, het is net zo transparant als glas en reageert vrijwel niet met medicijnen.  Doordat ze worden gespuitgiet kan het ontwerp voldoen aan zeer nauwe toleranties. Het ontwerp heeft nauwelijks dode hoeken, waardoor minder van de kostbare medicijnen achterblijft in de injectienaald.

De Gx RTF ClearJect met canule biedt voordelen met betrekking tot de primaire verpakking van medicijnen, vooral wanneer het gaat om biocompatibiliteit. De COP geeft geen metaalionen af aan de medicijnen. Doordat de gehele injectienaald, inclusief de insert-gespuitgiete canule, wordt geproduceerd in één stap is het product ook vrij van wolfraam en lijm. COP heeft een hoge pH-tolerantie en verandert, in tegenstelling tot glas, de pH-waarde tijdens opslag niet. De zuurstofdoorlatendheid is laag in vergelijking met andere kunststoffen. De injectienaalden worden voorzien van een nauwkeurig geregelde hoeveelheid hoog-visceuze siliconenolie om optimaal te functioneren.

Een ander kenmerk van de Gx RTF ClearJect met canule is de veiligheid voor de eindgebruiker. COP is breukvast en daardoor geschikt voor het verpakken van agressieve of toxische materialen. In vergelijking met COC (cyclo-olefine-copolymeer) heeft het een grotere treksterkte, breukvastheid, buigsterkte en slagvastheid.

www.gerresheimer.com

 

 

 

Via Twitter volgen wij ...