KunststofenRubber.nl

Ceresana analyseert wereldmarkt voor kunststof ramen

21 juli 2016 om 17:16 uur - CONSTANCE

Ceresana heeft een analyse gemaakt van de wereldwijde markt voor kunststof ramen en kozijnen. Ze zijn meestal gemaakt van PVC en de analyse voorspelt dat de vraag ernaar zal toenemen naar 270 miljoen eenheden tot 2023.


In relatie tot de verbetering van de energie-efficiëntie van gebouwen, denkt men in eerste instantie aan de isolatie van muren en daken. Maar alle isolatie is zinloos als geen rekening wordt gehouden met koudebruggen zoals ramen en kozijnen. Kunststof ramen kunnen al veel energie besparen en de ontwikkeling gaat verder en de prestaties kunnen verder verbeteren door speciaal isolatiemateriaal direct in het kozijn aan te brengen. Ceresana heeft een analyse gemaakt van de wereldwijde markt voor kunststof ramen. Ze zijn meestal gemaakt van PVC en de analyse voorspelt dat de vraag ernaar zal toenemen naar 270 miljoen eenheden tot 2023.

De kwaliteit en de structuur van kunststof (PVC-)raamkozijnen zijn in de laatste jaren aanzienlijk veranderd door de komst van meerkamersystemen. Parameters zoals de warmtedoorgangscoëfficient (U) komen steeds beter uit. Efficiënte, duurzame en tegelijkertijd betaalbare ramen zijn essentieel voor energiebesparingsprogramma's.   

Fabrikanten van kunststof ramen zullen kunnen profiteren van steunmaatregelen van overheden in de komende jaren, in het licht van de energiebesparingsafspraken die zijn gemaakt op de afgelopen milieutop in Parijs.

 

Download het rapport


Ceresana is een belangrijk marktonderzoekbureau en consultantsbedrijf voor de industrie.  De analisten van Ceresana zijn experts op de gebieden chemicaliën, kunststoffen, industriële goederen en verpakkingen.

 

 

 

Via Twitter volgen wij ...