KunststofenRubber.nl

Detectie lekkage van spuitneus en hotrunner

19 juli 2016 om 14:22 uur - OIRSCHOT

4moulding heeft het Airtect-programma van detectoren voor de bewaking van kunststoflekkages aan spuitneus en hotrunner uitgebreid met 8-zone en 16-zone snelwisselsystemen.


Als basis wordt de spuitgietmachine voorzien van een single-zone spuitneusbewaking. Bij lekkage aan de spuitneus wordt de inspuitbeweging direct onderbroken en daardoor wordt schade aan spuitneus en cilinderverwarming voorkomen. Hotrunner-matrijzen worden voorzien van een dockingstation dat wordt voorzien van sensorleidingen naar de plaatsen van potentiële lekken in de matrijs. Een detectieunit wordt eenvoudig op het dockingstation  geklikt en bij minimale lekkage wordt de inspuitbeweging direct onderbroken. Op het display wordt dan de desbetreffende zone getoond.

Schade aan hotrunner en matrijs wordt voorkomen en de oorzaak (lekpositie) is herleidbaar. Bij matrijswissel wordt de detectieunit op de volgende matrijs met dockingstation geklikt. Dit biedt een extra besparing en maakt het systeem bovendien flexibel inzetbaar. De terugverdientijd is vaak bijzonder kort, aldus leverancier 4moulding.

www.4moulding.nl

 

Via Twitter volgen wij ...