KunststofenRubber.nl

No-label-look met glashelder in-mould label

15 juli 2016 om 15:01 uur - REUSEL

iPB Printing heeft een concept ontwikkeld om glasheldere in-mould labels te kunnen leveren waarvan de bedrukking een hoge dekking (opaciteit) heeft. Dit geeft de mogelijkheid het eindproduct rondom te decoreren terwijl er ook transparante zones zijn waardoor een no-label-look ontstaat.


Dit concept kan worden ingezet voor eindproducten die vervaardigd zijn uit een transparante thermoplastische kunststof.  Het label wordt vervaardigd met een hoog transparante film in combinatie met een extreem heldere lak of laminaat, waardoor er een ‘no-label-look' ontstaat. Op de plaatsen waar sprake is van een decoratie, wordt er een opaak witte laag aangebracht die de drukkleuren kracht en contrast biedt. Advanced white, zoals iPB Printing wij deze laag noemt, zorgt voor een zodanige dekking dat de bedrukking nauwelijks transparantie kent. 
Doordat iPB Printing producten vervaardigd binnen het HD-UV-Flexo proces, is er de mogelijkheid om in één drukkleur een witheid en opaciteit te realiseren die binnen een andere druktechniek in zelfs twee witte drukkleuren niet te realiseren zou zijn, volgens iPB.  Bovendien is er een nog beter resultaat te bereiken door twee lagen wit te drukken.
iPB Printing zegt voor vrijwel iedere transparante kunststof een compatibel in-mould label te kunnen maken met de genoemde eigenschappen.

 

 

 

Via Twitter volgen wij ...