KunststofenRubber.nl

Polycarbonaat beschermt kunst in Victoria & Albert Museum

15 juli 2016 om 14:29 uur - LONDEN

Covestro heeft een bijdrage geleverd aan een grote kunstinstallatie in Londen door het leveren van polycarbonaat platen.


Een tentoonstelling in het Victoria & Albert Museum in Londen laat bijzondere staaltjes van engineering zien. Het centrale element van de tentoonstelling is de 200 vierkante meter Elytra Filament Paviljoen is een delicate constructie van carbon en glasfiber geïnspireerd op viervleugelige exoskelet van torren en kevers, het zogenoemde elytra. Kunststoffabrikant Covestro heeft de realisatie van de installatie gesteund door uv-bestendige platen (merknaam makralon) te leveren.  Over een oppervlakte van vijfhonderd vierkante meter zorgt het transparante plaatmateriaal (8 mm dik) voor een lichte sfeer zonder de bezoeker af te leiden van de verschillende objecten.
Met een omzet van twaalf miljard euro behoort Covestro tot 's werelds grootste polymeerbedrijven.  De activiteiten zijn vooral gericht op het fabriceren van hightech polymeermaterialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor allerlei producten die overal in het dagelijks leven worden gebruikt.  De belangrijkste sectoren zijn autoindustrie, elektrische apparaten en elektronica, de bouw en sport en vrije tijd. Covestro, het voormalige Bayer MaterialScience, heeft dertig productiefaciliteiten over de wereld en heeft momenteel  een kleine zestien duizend medewerkers.

 

Via Twitter volgen wij ...