KunststofenRubber.nl

Ontwikkelingen oppervlaktetechniek op Surface vakbeurs

15 juli 2016 om 10:56 uur - DEN BOSCH

De innovaties in het vakgebied oppervlaktetechniek komen aan bod op Surface 2016 die plaatsvindt van 4 t/m 6 oktober in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. De vakbeurs maakt dit jaar deel uit van de Week van de Oppervlaktetechnologie waar dertig brancheorganisaties en twaalf kennisinstituten bij betrokken zijn. Op de beurs worden 75 'kennissessies' verzorgd.


Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktebehande­ling van materialen. Nieuwe technieken, hulpmiddelen en grond­stoffen, hogere eisen, strengere milieuregelgeving en een steeds veranderende vraag van de markt. Oppervlaktebehandeling is van essentieel belang voor menig product en geeft producten op veel manieren meerwaarde. Denk aan verduurzaming, een fraaier uiterlijk, het verbeteren van materiaaleigenschappen en/of toevoegen van specifieke functionaliteiten zoals intelligente lagen.

Themapleinen en exposities

Surface Solutions geeft per thema inzicht in de nieuwe mogelijkheden van oppervlaktebehandeling. Met behulp van samples worden per thema concrete oplossingen getoond, zoals verduurzaming, decoratie, corrosiewering, slijtvastheid, brandwerendheid en lagere lifecycle-kosten. De expo ‘Trots op het werk' is een inspiratiebron van formaat met eindproducten die dankzij oppervlaktetechniek een additionele meerwaarde hebben gekregen. Op het Surface Lab kan de bezoeker kwaliteit ervaren en eigenschappen van lagen testen. Op het Reinigingsplein staat kwaliteitsverbetering met behulp van voor- en nareiniging centraal.
De expositie van de ION Borghardt Award presenteert de tien belangrijkste innovaties. Op het Wrapping-plein is de toepassing van deze folietechniek te zien, zoals voor auto's, meubilair en gevels. Het inpakken van producten met hoogwaardig gegoten vinyl stijgt in populariteit.

Grootste aanbod Benelux bijeen

Surface 2016 is ruim tien procent groter dan de voorgaande editie. Opvallend is de toename van buitenlandse bedrijven die met primeurs naar de beurs komen. Ruim 175 gespecialiseerde oppervlakte-behandelaars én toeleveranciers presenteren er hun vakmanschap en technieken zoals op het gebied van nieuwe hightech, hittebestendige en vlamvertragende coatings, betere hechting, corrosie-wering, nanotechnologie, 3D (metal-)printing, slimme lagen, milieu, folietechniek, lasercladding en straaltechniek. De beurs toont vele mogelijkheden voor oppervlaktebehandeling van onder meer roestvaststaal, (verzinkt) staal, aluminium, kunststof, hout, beton, textiel, composieten, hybride materialen en glas.

 

75 kennissessies

Dagelijks zijn er continu voordrachten over innovaties en best practices. Deze gaan bijvoorbeeld over machinebouw, materialenkennis, (utiliteits)bouw, de CE-EN 1090, nano- en geluidsreducerende coatings, lijm- en andere hechtingstechnologie, oppervlaktetechniek op niet-metalen ondergronden, galvanotechniek, arbo en milieu.

Surface 2016 is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. De beurs is dagelijks open van 10.00 - 17.00 uur. Bezoekers kunnen tegelijkertijd de naastgelegen vakbeurs Energie en Ecomobiel (di/wo) bezoeken.

 

http://www.surfacevakbeurs.nl/

 

Via Twitter volgen wij ...