KunststofenRubber.nl

Nieuwe PP Flowpact van Sabic: sneller en sterker

12 juli 2016 om 15:30 uur - SITTARD

Sabic heeft een nieuwe generatie ontwikkeld van zijn Flowpact polypropyleen. Hiermee kunnen spuitgieters sneller sterkere producten maken, zegt de fabrikant. Want er is een 'ongeëvenaarde balans' gevonden tussen stijfheid en sterkte.


Stijve verpakkingen die zijn gemaakt van Sabic PP FPC45, inclusief de modellen bedoeld voor heet afvullen, hebben een  aanmerkelijk grotere sterkte dan producten van tot dusver gebruikelijk materiaal. Dit levert een betere stapelbaarheid op wat gunstig is voor de efficiency van transport en opslag.  Sabic zegt dat zijn FPC45 een ‘ongeëvenaarde balans' heeft gevonden in  stijfheid en sterkte.

De goede vloei-eigenschappen maken het bovendien mogelijk sneller te spuitgieten en dunnere wanden te gebruiken. Een hogere  stollingstemperatuur maakt het mogelijk de producten eerder uit de matrijs te halen, waardoor het energieverbruik per saldo lager is en de productiviteit hoger kan zijn, zo redeneert Sabic.  PP FPC45 is ontwikkeld voor de productie van stijve verpakkingen met volumes van 0,2 liter tot 10 liter. Het kan worden gebruikt voor de verpakking van food en non-food. Het materiaal is ook geschikt voor doppen en sluitingen en voor huishoudelijke producten.
"Wij zagen een behoefte in de markt voor een materiaal dat sterker is en een superieure stijfheid heeft voor heet afvullen (hot filling). FPC45 levert een 17 procent grotere sterkte dan de huidige beschikbare materialen die nu als benchmark worden gezien", aldus de voor polypropyleen verantwoordelijke business manager Bert Claessens van Sabic. Volgens hem zal Sabic tegen het einde van het jaar meer nieuwe producten presenteren, met name ook een serie voor stijve verpakkingen.  Als onderdeel van de drang tot innovatie in het bedrijf wordt het gehele product-portfolio aangepast aan de eisen van de tijd.

 

Via Twitter volgen wij ...