KunststofenRubber.nl

Experience Composites: wedstrijd voor start-ups in composieten

07 juli 2016 om 11:09 uur - augsburg

Het doel van de wedstrijd is het promoten van innovatie en ondernemerschap in de wereld van composieten, zo meldt mede-organisator JEC. De finalisten worden gepresenteerd op Experience Composites in september.


Ceo Frédérique Mutel van JEC Group: "We werken samen met Messe Augsburg  en met xC Consultants. We gaan met deze nieuwe competitie het potentieel van veelbelovende start-ups belichten."  De organisatie verwacht dat de wedstrijd voor de deelnemers maximale exposure en veel zakelijke kansen zal opleveren.  Start-ups die een impuls nodig hebben om een volgende stap te kunnen zetten, zoeken waarschijnlijk een business-partner, een investeerder of een industriële partner.
De wedstrijd zal verlopen in drie stappen. Om te beginnen is er de selectie van maximaal tien start-ups op basis van het product en/of de oplossing voor de composietenindustrie, het  innovatieve businessmodel en de aantrekkelijkheid voor de markt en het business-potentieel.  Stap 2 is de aanwezigheid op de beurs. De finalisten zullen worden gepresenteerd in Startup Village op de Experience Composites en zij zullen daar alle drie de dagen de kans krijgen hun innovatie te presenteren aan de bezoekers.  De derde stap is een pitch van tien minuten. De start-ups moeten (in de Engelse taal) hun innovatie presenteren aan een jury van experts en die zullen uiteindelijk drie awards toekennen. Deze pitch-sessies kunnen door alle bezoekers van de beurs worden bezocht.  De jury bestaat uit Frédérique Mutel (ceo van JEC Group), Klaus Drechsler ( directeur Institute of Carbon Composites),  Christian Suttner (senior adviseur van Starburst Accelerator), Christian Weimer (hoofd Composites Materials & Processes bij Airbus Group), Gerd Wingelfeld (cto van SGL Carbon) en Wolfgang Hehl (ceo Augsburg Innovations Park).

De winnaars van de awards zullen een geldprijs van maximaal tienduizend euro meekrijgen en mogelijk gedurende een jaar gratis de beschikking krijgen over een kantoor op Augsburg Innovations Park. Meer informatie is te verkrijgen bij h.keim@xcconsultants.com 
Deelnameformulieren moeten worden opgestuurd naar info@xcconsultants.com.  De inschrijftermijn sluit op 14 augustus.

 

 

Via Twitter volgen wij ...