KunststofenRubber.nl

Tien finalisten De Gouden Noot 2016 bekend

04 juli 2016 om 10:12 uur

De tien finalisten van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016 zijn bekendgemaakt. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking.


De kick-off van de 28e editie vond plaats op 1 oktober 2015 in de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam en de deadline voor inschrijven was 1 mei 2016. Dit gaf de wereldwijde verpakkingsindustrie voldoende tijd deelname te overwegen en hun inschrijvingen goed voor te bereiden. Op 8 en 9 juni 2016 vond de eerste jureringsronde plaats, waarbij alle uiteindelijk 36 ingezonden verpakkingen fysiek aanwezig waren voor de jurydiscussie. Aan het eind van deze twee dagen maakte de 20-koppige jury haar keuze voor de tien finalisten.

 

De finalisten zijn (inzending - inzender):
BloomPost - Smurfit Kappa Zedek
BOW label - Eshuis BV
Emmi's All in one Fondu - Ardagh Metal Packaging
FLEXA Creations Color Testers - FLEX/design
Volledig biobased en composteerbare koffiecapsule - Bio4Pack en ATI
GreeNest - Huhtamaki Molded Fiber Netherlands B.V.
Helix - Owens-Illinois
HX Ecobulk IBC - Schütz Benelux B.V.
SmartMix Pro - Sealed Air - Diversey Care
Verpakking voor de Ultimaker 2 Go - FLEX/design

 

In november 2016 vindt de tweede juryronde plaats. Elke finalist presenteert dan zijn inzending aan de voltallige jury om uit te leggen waarom zijn/haar inzending de uiteindelijke winnaar moet zijn ten opzichte van de andere negen finalisten. Wie uiteindelijk de trofee met de massief gouden walnoot zal vasthouden, wordt bekendgemaakt op 24 november 2016 's avonds tijdens de Prijsuitreiking in het Evoluon te Eindhoven.

www.nvc.nl


Ga voor alle informatie over de finalisten en hun inzendingen naar:
www.degoudennoot.nl

 

 

Via Twitter volgen wij ...