KunststofenRubber.nl

Finalisten Design Challenge 2016

14 maart 2016 om 08:59 uur

Op woensdag 9 maart heeft Additive Industries de finalisten van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge 2016 bekend gemaakt. Uit 47 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, zijn uiteindelijk 3 finalisten voor iedere categorie geselecteerd.


‘De inzendingen die afkomstig zijn uit de hele wereld (USA, België, Duitsland, UK, Spanje, Egypte en Finland) laten uitstekend zien hoe producten kunnen worden verbeterd wanneer de vrijheden van 3D printen in het ontwerp worden meegenomen', aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries. De grote variatie aan toepassingen bevestigt bovendien de groeiende aandacht vanuit verschillende industrieën voor additive manufacturing.

 

De producten van de finalisten die voor additive manufacturing zijn herontworpen tonen een rijkgeschakeerd palet aan mogelijkheden. De geselecteerde designs komen uit de luchtvaartindustrie (spruitstuk voor een vloeibare brandstofraket, tuimelaar voor een Airbus helikopter & een geïntegreerde lager voor zonnepanelen op satellieten), auto-industrie (motorbehuizing voor de conversie van een motorfiets van benzine naar elektrisch) en consumentenmarkt (maatwerk verbindingsstukken voor fietsframes & theepot).

 

De producten illustreren de vrijheid van de ontwerper, de mogelijkheid om het aantal onderdelen te reduceren of te integreren, de potentie van gewichtsreductie en variatie van materiaaleigenschappen binnen een product. Op woensdagavond 23 maart worden de prijzen uitgereikt door de juryvoorzitter, Erik de Bruijn, tijdens het Additive World Awards Dinner in het Conference Center High Tech Campus in Eindhoven.

 

Op de foto (bron: Additive Industries) van links naar rechts, van boven naar beneden de inzendingen:
* Team Crius Tek (Smith & Nephew, V.S.): liquid rocket nozzle (professional)

* Team TUHH - Liebherr (TU  Hamburg-Harburg, Duitsland): bell crank (professional)
* Team AtoS AM Engineering (Atos SE, Spanje): aerospace integrated bearing (professional)
* Team Custom Lugs (Aalto Universiteit, Finland): bicycle frame custom lugs (student)
* Menna Moustafa El Rewiny (Helwan Universiteit, Egypte): teapot (student)
* Cassidy Silbernagel (The University of Nottingham, V.K.): motor casing (student)

 

www.additiveindustries.com

 

 

Via Twitter volgen wij ...